Biografie

In 2011 kreeg Mirjam de allereerste Ab Sligter Award uitgereikt voor haar zelfgeschreven nummer ‘Rush’. De jury van muziekcafé de Amer (bestaande uit Ineke Schepers, Egbert Meyers en Martin Groenewold) prees Mirjam om de eenheid tussen het nummer, het achterliggende verhaal en het gevoel dat ze wist over te brengen.

In 2012 presenteerde Mirjam haar eerste solo-EP ‘Locked’ in café ’t Keerpunt in Spijkerboor.

Tijdens deze presentatie werd Mirjam begeleid door gitarist Pieter Nanuru. Sinds de EP-release hebben Pieter en Mirjam al vele optredens samen verzorgd en treden ze samen op onder de naam “Pattiwael&Nanuru”.

Pattiwael&Nanuru hebben een behoorlijk repertoire aan eigen nummers opgebouwd en zijn al op vele podia te zien en te horen geweest. Zo traden ze o.a. op voor Rtv Drenthe, Radio Noord en werd een van de nummers (‘Escape to paradise’) gebruikt voor de tentoonstelling Nordic Art in het Groninger Museum.

In muziekcafé de Amer verzorgden ze tot tweemaal toe het hoofdprogramma. Ook stond ze op verschillende festivals in Groningen en Drenthe zoals Kanaalpop, Ruige Land, ‘Ode aan het Kanaal’ en SWAMP en in de Noordelijke gerenommeerde muziekgelegenheden zoals Peter en Leni in Steendam, Roodehaan en Andledon.

Na het succes bij de huiskamer carrousel in Bargeres wordt het duo regelmatig voor huiskamerconcerten geboekt.

In 2018 maakten ze in samenwerking een bewerking van het nummer van Boudewijn de Groot genaamd “Weltrusten Minister President”, een protestsong n.a.v de gaswinning in Groningen. Het nummer en de videoclip werden voor het eerst gelanceerd bij Rtv Noord en wordt sindsdien landelijk gedraaid.

Pieces

Recensies: 

3voor12: ‘De muziek ligt prettig in het gehoor’ 

Groninger Museum: ‘Hoewel Mirjam Zuiderveld nog niet zo lang als singer-songwriter door het leven gaat, stralen haar liedjes de kracht en zekerheid uit die je eerder bij doorgewinterde artiesten verwacht’

Cultureel Centrum Zuidhorn: ‘Singer/songwriter Mirjam Zuiderveld zorgde met haar unieke stemgeluid en authentieke songteksten voor een mooi avondje uit in Cultureel Centrum Zuidhorn’ 

RTV Drenthe uitzending Bartissimo n.a.v. Ab Sligter Awarduitreiking

RTVS: ‘Een huiskameroptreden van hoog niveau met swingende folkmuziek. De stem van Mirjam doet je denken aan de legendarische zangeres Joan Baez. Wij (de crew van de S-express) waren diep onder de indruk’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s